Fii la curent cu Promotiile si ofertele noastre:

Politica de retur

Politica de Retur

CONDIȚII DE RETURNARE

 

Va rugăm să vă asigurați că ați verificat specificațiile produsului și compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii  înainte de a-l cumpăra. Raporturile comerciale dintre cumpărător și SC Floraria IRIS  SRL (www.florariairis.ro) sunt reglementate oficial de Ordonanța Guvernului 130/2000, privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță.

Clientul are dreptul sa notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului și recepția acestuia.

Legea mai prevede și faptul că nu pot fi denunțate unilateral contractele de furnizare a unor produse, cazul florilor, care prin natura lor nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid (art. 10 lit. c).

Astfel, produsul returnat trebuie sa fie în aceeași stare în care a fost livrat, în ambalajul original (inclusiv folia protectoare dacă aceasta există), cu toate accesoriile/consumabilele aferente, fără a reprezenta urme de uzură, modificare, cu etichetele intacte și documentele originale care l-au însoțit (factura fiscală, instrucțiunile de îngrijire, etc).

Returnarea produselor se va face la adresa specificată pe site.

La primire, produsele, cazul plantelor si accesoriilor vor  fi verificate pentru a se constata dacă îndeplinesc condițiile mai sus menționate, în caz contrar acestea vor fi refuzate.

Astfel, vor fi refuzate produsele care sunt în altă stare decât cea în care au fost livrate, cele a căror returnare nu a fost notificată în prealabil, precum și cele deteriorate în timpul transportului ca urmare a manipulării necorespunzătoare.

Pentru comenzile plătite cu cardul suma va fi returnata pe același card utilizat la tranzacționare, în decurs de maxim 30 de zile de la acceptarea returului.

De asemenea, vom respecta prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 34/2015 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, prin care (numai în condițiile actului normativ menționat) aveti dreptul ca în termen de 14 zile începând de la ziua la care intrați dumneavoastră sau o parte terţă, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produselor să va retrageți din prezentul contract.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să informaţi SC Floraria IRIS SRL, la sediul din Calea Mosilor nr.34, .....(telefon), atelier@florariairis.ro, cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă sau e-mail. 

Conditiile dreptului de retragere se aplica doar consumatorilor persoane fizice.

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Vom efectua această rambursare numai in cazul in care sunt respectate toate condițiile de returnare si primim înapoi produsele.

In termenul legal de 14 zile pot fi returnate produse care:

  • sunt in aceeasi stare in care au fost livrate;
  • nu depasesc termenul de 14 zile de la data primirii;
  • nu au facut obiectul unei comenzi speciale;
  • nu au fost distinct personalizate la cererea consumatorului;
  • nu au fost executate dupa specificatiile clientului (de ex. aranjamente mixate cu flori și plante)
  • nu prezinta urme de rupere, tăiere sau deteriorare, inclusiv de interventii neautorizate asupra produsului;
  • nu prezinta urme vizibile de nerespectare a indicațiilor de îngrijire  (inclusiv udare excesivă)
  • nu fac parte din categoria produselor care prin natura lor, cazul florilor, nu pot fi returnate dacă acestea la livrare corespund cu detaliile menționate pe site;
  • produsele sunt obligatoriu returnate in ambalajul original (ambalajul in care au fost    achizitionate), cu toate accesoriile si eticheta integre (fara urme de deteriorare, tăiere, rupere, expunerea îndelungată la condiții atmosferice neprielnice căldură/frig, lipsa luminii naturale)