„Pământul râde prin flori” obișnuia să spună Ralph Waldo Emerson. La IRIS, noi credem de peste 50 de ani că florile sunt un vocabular special pentru toate acele emoții pe care nu știi cum să le faci auzite altfel.

 

Totul a pornit de la o floare. Era 1921 când Nicu Dumitrescu, un florar celebru al Bucureștiului de altă dată, a luat sub aripa lui ocrotitoare un tânăr pasionat de flori. Mulți ani mai târziu, tânărul se căsătorește și, la începutul anilor ’90, împreună cu soția sa, decid să ducă mai departe povestea lui Nicu Dumitrescu. Astfel Lidia și Adrian Avrămiță au fondat ceea ce avea să devină poate cel mai mare business de familie cu flori: IRIS.

Începutul

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti.
Cam așa sună și începutul florăriilor IRIS. Era undeva în jurul anului 1921, când, în București, toți domnii capitalei veneau să aleagă cadouri elegante dintr-un loc unde știau că vor găsi ceea ce caută: florăria lui Nicu Dumitrescu. Toate doamnele trimiteau fetele de casă să „programeze” la domnul Dumitrescu aranjamente fastuoase pentru banchete sau pentru ceaiurile dansante, să cumpere flori pentru casă sau „atenții” pentru vizite. Acesta este preludiul poveștii florăriilor IRIS: împrumutând pasiunea pentru flori și pentru gesturi elegante de altădată.

Pe vremea aceea soții Avrămiță erau tineri, pasionați de culoare și de frumos și învățăceii renumitului maestru florar. Învățau în fiecare zi de la cum să aleagă cele mai frumoase flori, la cum să le transporte cât mai eficient, de la cum să comande flori de sezon la cum să zâmbească celor care treceau pragul florăriei, într-o vreme când Bucureștiul avea alte obiceiuri.

Undeva prin 1978, imediat după ce Lidia și Adrian s-au căsătorit, și-au luat o florărie împreună într-un cartier bucureștean și în 1980 s-au mutat pe Calea Moșilor, la numărul 40. Aici povestea a început să prindă formă, consistență și contur de business, dar și de familie. La început au ales florile, apoi încet, încet au învățat cum să lucreze diverse aranjamente florale sau buchete pentru evenimente prețioase. Și cum munca nu a întârziat să-și arate rezultatele, imediat după revoluție, chiar în 1990, IRIS a devenit prima florărie în sistem privat modern.

Povestea IRIS merge mai departe

Astăzi, IRIS înseamnă o mare familie, unde munca este împărțită, unde lucrurile se fac în tihna timpului, unde florile sunt puse la rang de artă și unde atenția la detalii este elementul cel mai important.

Munca Lidiei și a lui Adrian este dusă mai departe de cei doi copii ai lor: mai întâi Nicu, cel mai mare dintre băieți, cel care vine cu viziunea și implementarea creativă, iar mai târziu Cosmin, mezinul familiei și responsabilul de tot ce ține de partea de logistică și organizare.

Și în vreme ce creațiile inovatoare ale lui Nicu sunt admirate la cele mai înalte competiții internaționale, Cosmin găsește strategiile și mixurile potrivite pentru ca business-ul să se dezvolte continuu. Astăzi, există 12 florării IRIS și un nou concept care înglobează know-how-ul pe care l-au adunat în toți anii de colaborat alături de câteva sute de furnizori exclusiviști: IRIS EVENTS.

IRIS EVENTS a apărut din pasiunea pentru evenimente rafinate, pentru momente de poveste și pentru zile de care să îți amintești toată viața. Pentru că iubim florile și oamenii, noul concept s-a conturat în jurul acestor două coordonate: evenimente frumoase pentru oameni speciali. Iar noi suntem colecția tuturor detaliilor de care ai nevoie pentru ca evenimentul tău să iasă perfect. Închipuie-ți o agenție full service care îți pune la dispoziție tot ce ai nevoie pentru evenimentul tău, de la concepte integrate și design de eveniment până la elemente de logistică și decor, de la instalații florale și Design Floral, până la candy bar-uri și torturi festive.

Creații florale contemporane, mixuri inedite, concepte memorabile și, ai ales, personalizate pe nevoile evenimentului tău. De la evenimente private și până la ceremonii fastuoase, de la nunți elegante și până la evenimente corporate, echipa noastră este pregătită să te ajute cu toate detaliile de care ai nevoie.

Haide să creăm împreună ceva frumos!
Povestea IRIS continuă doar alături de voi.